Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/lemsterp/public_html/wp-content/themes/lemsterpalet/templates/header-slider.php on line 97

Wat en hoe

Vrij tekenen en schilderen! Dat is het uitgangspunt van onze club.
Wil je dat een techniek of onderwerp wordt uitgelegd, dan kan dit individueel of klassikaal. Het is altijd mooi om iets nieuws te proberen.
Portet/model tekenen of schilderen: Dit wordt van te voren afgesproken. Er is dan een model aanwezig.
Als een onderwerp je niet ligt, ga je gewoon met je eigen dingen bezig.
Vrij tekenen en schilderen betekent ook dat je ten allen tijde kunt rekenen op de begeleider, die je met raad en daad terzijde staat.

Materialen:

Iedereen neemt zijn eigen teken- en schildermaterialen mee.

Er is voor iedereen een tekentafel beschikbaar. Verder kan men gebruik maken van een aantal schildersezels. Als je zelf een veldezel hebt is het handig deze mee te nemen. Er zijn emmers voor het vervoer van kwasten en potten naar het werkhok van de beheerders. Daar moet dit worden schoongemaakt.

Er wordt met allerlei materiaal gewerkt. Een uitzondering is olieverf. Doordat er niet kan worden gelucht kan er alleen met olieverf op waterbasis worden gewerkt.

Leden van onze club hebben op vertoon van de clubpas recht op 10% korting op kunstschildermaterialen bij een aantal kunstschilderzaken. Dit geldt over het algemeen niet voor lijstwerk.

Benodigdheden voor tekentechnieken:
potloden: 3B, HB; grafietstift 4B of 6B; enkele pijpjes houtskool, mesje, puntenslijper, gom, tekenpapier (minimaal A3 formaat).

Dit materiaal kan naar behoefte uitgebreid worden met tekenpennen en/of stiften, inkt, penselen, doezelaars , kleinere formaten papier en overigen.

Laatst aangepast: 8 januari, 2024